ناموجود
اقتصاد و اجتهاد
65,000ریال
امروزه اقتصاد اسلامی دغدغه ای است که توجه اغلب اقتصاد دانان مسلمان را در سراسر جهان به خود جلب کرده است، اما در این میان با توجه به فقدان تعریفی واحد و مورد اتف...
جلد: شوميز
تعداد صفحه: 150
قطع: رقعي

مرور کتاب

امروزه اقتصاد اسلامی دغدغه ای است که توجه اغلب اقتصاد دانان مسلمان را در سراسر جهان به خود جلب کرده است، اما در این میان با توجه به فقدان تعریفی واحد و مورد اتفاق همگان در این علم، گاه رخ می دهد که اقتصاد دانان مسلمان با نگاه های متفاوتی نسبت به ماهیت اقتصاد اسلامی وارد این حوزه می شوند و نظرات خود را تدوین و عرضه می کنند.

 

کتاب اقتصاد و اجتهاد به پنج فصل تقسیم شده است: مفاهیم اساسی نظریه پردازی در اقتصاد اسلامی، تئوری های اقتصاد اسلامی؛ نظریه یا فتوی؟، کاربرد راه یافت تلفیقی در اقتصاد اسلامی، تبیین و تطبیق راه یافت تلفیقی در اقتصاد اسلامی، ضرورت سنجی اجتهاد در اقتصاد اسلامی.

 

در فصل اول این کتاب آمده است: باید بپذیریم که چند روشی بودن اقتصاد اسلامی لزوما پدیده مثبتی نیست؛ زیرا هر روشی نقاط قوت و ضعف مربوط به خود را دارد و اگر قرار باشد از اقتصاد اسلامی این انتظار را داشته باشیم تا دست کم حقایق اقتصادی از منظر اسلام را به ما بنمایاند، طبعا باید به دنبال روشی باشیم که جامع همه روش ها باشد تا شاید بتوان به درست بودن نظریات بیرون آمده از آن اعتماد بیشتری کرد.

 

در فصل دوم این کتاب با بیان دلالت هایی بر اسلامیزه شدن مفاهیم بنیادی اقتصاد متعارف و تحلیلی بر پدیده اسلامیزه کردن اقتصاد به تشریح آن ها پرداخته است.

 

مفاد فصل سوم کتاب اقتصاد و اجتهاد حامل این پیام است که اگر قرار باشد اقتصاد اسلامی را تولید کنیم باید بدانیم در بخش هایی از اقتصاد که می تواند با اسلام و اخلاقیات ارتباط داشته باشد باید توقف کرد و آن بخش را از دیدگاه اخلاق اسلامی بررسی کرد.

 

در فصل چهارم این کتاب، به معرفی و بررسی رویکردهای مختلف رهیافت تلفیقی در اقتصاد اسلامی پرداخته شده و انواع آن تشریح داده شده است که شامل این موارد می باشد: رویکرد درون رشته ای موازی، رویکرد چند رشته ای، رویکرد میان رشته ای و رویکرد فرارشته ای.

 

و در فصل آخر کتاب اقتصاد و اجتهاد، مطالبی در باب ضرورت سنجی اجتهاد در اقتصاد اسلامی بیان شده است.

عنوان
اقتصاد و اجتهاد

‎ریال۶۵٬۰۰۰
شماره ویرایش
1
موجودی
0