شما اینجا هستید
-
بانک تهیدستان
وامهای کوچک ابزاری مبارزه با فقر جهانیبانک تهیدستان داستان تلاش مردی است که می خواست زنان و مردان کشورش را از فقر برهاند. محمد یونس اقتصاددان بنگلادشی می گوید در گشت و گذارم به روستاها متوجه شدم که فاصله گرسنگی تا زندگی آبرومندانه بسیاری از بنگلادشی ها به یک وام ۵ تا ۱۰ دلاری بستگی دارد. زنان روستایی اگر ۵ دلار داشته باشند با آن یک داس و یک دسته بامبو میخرند و پس از تمیز کردن بامبوها، آنها را میفروشند و یک دلار به دست می آورند و با این یک دلار برای خود و فرزندانشان غذا می خرند.ریال,۱,۶۰۰,۰۰۰ریال,۱,۶۰۰,۰۰۰addtocart
-
مشخصات کتابشابک :۹۷۸۶۰۰۷۱۰۶۱۸۱تعداد صفحات : ۲۳۲شماره چاپ : ۶قطع : رقعيمرور کتاب
موفقیت چشمگیر گرامین بانک در بنگلادش، موجب شده است که این بنیاد خیریه، شعبههایی در بیش از ۵۰ کشور دنیا بر پا کند. همچنین در حال حاضر صدها موسسه خیریه در سرتاسر جهان، برای مدیریت آن بخش از فعالیتهای خیریه خود که به پرداخت وامهای خوداشتغالی مربوط میشود، از الگوی گرامین بانک استفاده میکنند. دکتر غلامعلی فرجادی استاد اقتصاد توسعه در مقدمه چاپ فارسی این کتاب نوشته است: به نظر میرسد که ایجاد یک نهاد مالی مشابه گرامین بانک در ایران، در صورتیکه از سوی بخش غیردولتی تاسیس شده و در عین حال ایجاد برخی اصلاحات در راستای سازگاری بیشتر با ویژگیهای بومی ایران را در نظر بگیرد، میتواند اثرات مثبت ارزشمندی را در کاهش فقر بر جای گذارد.
نگاه ناشربانکداری مدرن جهان، روش گرامین بانک را به عنوان فعالیت بانکی تجویز نمی کند. زیرا بانک اساسا عرصه خرید و فروش پول است و پول هم مثل هر کالای دیگری با سود فروخته می شود و هدف گرامین بانک کمک به تهیدستان است نه کسب سود. اما گرامین بانک از جنبه اجتماعی، نهاد موفقی به شمار می رود که توانسته است با ساماندهی کمک های توانگران، از آلام تهیدستان بکاهد و همین کارکرد در خور تقدیر است. بسیاری از صندوق های محلی و خانوادگی که امروزه در ایران فعالیت می کنند، کاری همانند گرامین بانک می کنند و با جمع کردن اندوخته های ناچیز، مشکلات مالی کوچک را حل میکنند.
افزودن دیدگاه جدید