شما اینجا هستید
-
دعوت به جامعه شناسی
به محض آنکه نزد اهل اندیشه، این موضوع مسلم شد که برای انسان، سوای رفتارهای غریزی، هیچ عمل و رفتاری خودبهخودی نیست، قلمرو جامعهشناسی و دیگر علوم انسانی زاده شد. به بیانی، از نگاه جامعهشناس، صرفنظر از رفتارهای غریزی صیانت نفس، هر آنچه به نام فکر و تعقل، درک و احساس و بالاخره تعبیر و تفسیر میشناسیم، همگی نیازمند الگو، ساختار و شرایط اجتماعی خاص برای نهادینه کردن خود هستند. این کتاب در پانزده گفتار مکمل تدوین شده است و با طرح نگرشهای جامعهشناختی پییر بوردیو در باب جوانی آغاز میشود و پس از طرح آراء جامعهشناسان بزرگ دیگر، با سخن بوردیو درباره «وظیفه پژوهشگر علوم اجتماعی» پایان مییابد. کتاب بحث اصلی خود را از خلال اندیشه های گیدنز و زیمل و گافمن تا مارکس و وبر و دورکیم و همچنین پارسونز و آلتوسر و هابرماس پی می گیرد. انسان موجودی اجتماعی است که حیات او در گرو ارتباط با انسان های «دیگر» است. مفهوم پردازی این ارتباط و روزنهای که هر متفکر از آن بر چنین رابطهای پرتو می افکند بیانگر روح اصلی فلسفه اوست. پیگیری این مسیر شیوه های متفاوت اندیشیدن به ماهیت اجتماعی انسان را مشخص می سازد.ریال,۱,۵۰۰,۰۰۰ریال,۱,۵۰۰,۰۰۰addtocart
-
مشخصات کتابشابک :۹۷۸۶۰۰۸۰۰۴۳۴۹تعداد صفحات : ۰شماره چاپ : ۱قطع : رقعيمرور کتاب
در میان نگرش های جامعه شناسانه ای که در کتاب «دعوت به جامعه شناسی» به آنها اشاره شده است، رویکردهایی که منضم به شرایط تاریخی هستند، جایگاهی ویژه دارند. منظور نگرش هایی است که به شرایط تاریخی موضوعات مورد بررسی اهمیت می دهند. زیرا برای این دیدگاه ها کاملا مسلم است که به هیچ وجه نمی توان هنجارهای اجتماعی، فرهنگی را از شرایط تاریخی تفکیک کرد. زیرا فقط از طریق پذیرش آدمی به عنوان موجودی اجتماعی و از این رو پیچیده و آموخته نوعی از هنجارها و ارزش های فرهنگی است که می توان بهطور نسبی به موقعیت فکری، ادراکی و تفسیری او راه برد. به عبارت دیگر، امروزه از طریق تجربه زیسته و بهثبت رسیده که همانا اسناد و مدارک تاریخی و به جا مانده باشد، شاهد تحولات و تغییرات بسیار در باورها و ارزش های آدمی هستیم؛ چیزی که به نظر می رسد ما را به دریافت دانشی راستین می رساند. زیرا مهم ترین دستاورد آن اعطای نگاهی فروتنانه نسبت به خود و ارزش های ماست. اینکه متوجه این اصل مهم شویم که دلیل تمامی این تغییرات فقط در راز وجود آدمی است: اینکه او چیزی جدا از شرایطش نیست، موجودی که فکر، فرهنگ و نحوه زندگی اش اعم از «تحمیلی» و «انتخابی»، گواه مجموعه انضمامی پیچیده همواره در حال تغییر اوست. صرف وجود همین شرایط دگرگون شونده تاریخی است که از او موجودی می آفریند با قدرت تجدید نظر در ارزش و هنجارهایش. رویکرد زهره روحی با چنین رویکردی شما را به مطالعه جامع هشناسی دعوت می کند.
نگاه ناشر«دعوت به جامعه شناسی» در نگاه اول کتابی درباره نظریات مختلف اجتماعی مینُماید. اما دقیقتر شدن در مباحث و عناوین بیانگر آن خواهد بود که کتاب از معرفی نامه صرف فراتر می رود. «دعوت به جامعه شناسی» برخلاف کتاب های دیگری که تحت چنین عنوان کلیای گردآوری شده اند، سیر تاریخی را پی نمی گیرد و این مسئله مهم ترین ویژگی آن است. کتاب با نظریات پییر بوردیو، فیلسوف و جامعهشناس معاصر، در باب «جوانی» میآغازد و به بحث «وظیفه پژوهشگر اجتماعی» نزد همین متفکر ختم می شود. مهمترین تاثیر فاصلهگرفتن از مسیر خطی تکوین اندیشه ها، کتاب را دارای موضعی منحصر به فرد می کند. هدف زهره روحی از دعوت به جامعه شناسی کاویدن معنا و ماهیت انسان مدرن است.
کتاب های از این نویسنده
-
زهره روحیریال,۳۰۰,۰۰۰
-
زهره روحیریال,۳,۰۰۰,۰۰۰
-
زهره روحیریال,۲,۵۰۰,۰۰۰
افزودن دیدگاه جدید