شما اینجا هستید
-
گئورگ زیمل
گزیده مقالات با مقدمه زیگفرید کراکاورزیمل را غالبا فلیسوف فرهنگ دانسته اند. او را ضمنا می توان فلیسوف روح، فردگرایی یا جامعه نامید. اما همه این عناوین غیردقیق و یک جانبهاند و نمی توانند حتی دورنمایی از آثار او را به ما نشان دهند. پس موضوع دقیق اندیشه او چیست؟ کتاب «گئورگ زیمل: گزیده مقالات» سعی دارد از رهگذر مقالات این متفکر آلمانی به روح اندیشه او دست پیدا کند. برخی از مقالات کتاب حاضر برای اولین بار به زبان فارسی ترجمه و در اختیار علاقمندان به اندیشه زیمل و دانشجویان رشتههای فلسفه و علوم اجتماعی قرار گرفته اند و مقدمه زیگفرید کراکاور نیز در کنار آنها بر غنای کتاب افزوده است.ریال,۴۰۰,۰۰۰ریال,۴۰۰,۰۰۰addtocart
-
مشخصات کتابشابک :۹۷۸۶۰۰۸۰۰۴۶۹۱تعداد صفحات : ۰شماره چاپ : ۱قطع : رقعيمرور کتاب
زیمل، جز در آثار دوره متاخرش، به ندرت جهان را از منشور ایده متافیزیکی امر والا در سنت اسپینوزا، یا ایده آلیستهای آلمانی یا شوپنهاور می بیند. او هرگز برای عالم کبیری که زیربنای همه اشکال وجود است، کلمه ای جادویی نمی یابد و با این حال مفهومی فراگیر و گسترده از جهان به ما عرضه می کند. به همین سان او فاقد سبک فخیم درک تاریخ است: او بیگانه با تفسیر رویدادهای تاریخی است و کمتر به موقعیتی تاریخی پرداخته است که مردم در آن خود را در یک لحظه مشخص یافته باشند. ماده خام تفکرش را تکثر بی پایان وضعیت های روحی/فکری تشکیل می دهد؛ حالات و رویدادهای هستی روح که هم در زندگی جمعی اهمیت دارند و هم در حوزه خصوصی زندگی شخصی. در واقع، در مواردی بیشمار، موضوعاتی که تفکرات فیلسوف به آنها معطوف میشود، از قلمرو تجربه ها و برخوردهای فرد بسیار تشخص یافته نشئت گرفته اند. این فردْ همیشه انسانی است دارندة فرهنگ و همچون وجود بالغ روحی/فکری در نظر گرفته شده است و نظارت کاملی بر قدرت های روحش دارد و از طریق احساس و عمل جمعی با همنوعانش در پیوند است، و این فرد همان کسی است که در کانون حوزه دید زیمل قرار می گیرد. نوشتههای زیمل نفایسی از گنجینههای متنوع برای روانشناسان است. او که به قدرت های تمایزگذار و حساسیتی بی نظیر مجهز است، در اعماق وجود انسان فرو می رود و بر فرایندهایی نور می افکند که اغلب در زیر سطح آگاهی رخ می دهند و با انگشت هایی ظریف به واکاوی دقیق روح مشغول می شود و آنچه را در آنجا قبلا پنهان بوده آشکار می کند و رازآمیزترین انگیزه ها را نمایان می سازد و بافت سخت پوسته احساسات، اشتیاق ها و امیال ما را از هم باز می کند. نتایجی که زیمل از این زمینه اخذ می کند به انسان به طور کلی مربوط است و نیز به انسان به عنوان یک فرد خاص. گاهی فیلسوف آلمانی شرایط کلی روان شناختی ای را آشکار می کند که به کفایت تیپیک هستند و اگر شرایط ظهورشان فراهم باشد، در روح هر شخصی تحقق می یابند. به عنوان مثال او جوهر زنانگی را تشریح می کند و ترکیب درونی تیپ های مشخصی نظیر خسیس و ماجراجو را ترسیم می کند. او بنیان های روحی تجربه هایی را کشف می کند که ریشه آفرینش های میکلآنژ، رودن و رامبراند است و در این فرایند جوهر و معنای هنرِ هر کدام از این استادان را آشکار می کند. هدف او همیشه کنار زدن پرده از روی بینشی مرکزی است که شالوده فعالیت خلاق هنرمند یا حتی یک دوره کامل، مثل رنسانس را تشکیل می دهد. گاهی معنای سمبولیک عمیق تری در برخی چیزها می یابد که ما به طور زیبایی شناختی، آنها را درک می کنیم (نظیر ویرانه یک ساختمان یا دستگیره یک ظرف) معنایی که یکباره توضیح می دهد که این چیزها چگونه بر احساسات ما تاثیر می گذارند. زیمل با بیشترین ذکاوت وارد بحث درباره این آفرینش های هنری می شود و بعد می کوشد فرمول هایی تدوین کند که محتوای خاص پدیدارهای مورد نظر را بیان کنند.
نگاه ناشرهر کسی که فقط تا حدی با جهان اندیشه زیمل آشنا شود به زودی خود را در چنگ فضایی فکری می یابد که می تواند به حقیقت آن را لمس کند. تحت تاثیر وحدت بینادی آثار این فیلسوف قرار می گیرد و متوجه می شود که مسائل متفاوت و بیشمار را شیوه یکسانی حل میکند. تجربه این خواننده به تجربه مسافری شبیه است که از سرزمین های خارجی دیدن می کند و به نوعی از مردم می رسد که نمی شناسد. او که اساسا نمی تواند تفاوت های میان فرد فرد ساکنان را دریابد توجه اش صرفا به ویژگی های مشترکی جلب می شود که در کلیتشان ناآشنا هستند. فرد فقط وقتی می تواند یک قلمرو روحی و فکری را به تصرف درآورد که در اولین برخورد، آن را چون یک کل در نظر بگیرد. فقط زمانی می تواند اجزای سازنده این قلمرو و روابط موجود میان آنها را بفهمد که خطوط مرزی آن را به روشنی درک کند. دامنه ای که در آن آثار زیمل وحدتی عمیق را نشان می دهند، تابع ماهیت کامل فلسفه اوست.
کتاب های از این نویسنده
-
شاپور بهیانریال,۹۵,۰۰۰فروخته شده
افزودن دیدگاه جدید