الف از «خود رهبری» و انواع دیگر آن نوشت

الف از «خود رهبری» و انواع دیگر آن نوشت

الف سه کتاب مدیریتی انتشارات دنیای اقتصاد را معرفی کرد. خود رهبری، رهبری ممتاز و رهبری با تکیه بر نقاط قوت کتاب هایی هستند که بخش کتاب الف برای معرفی و شرح انتخاب کرده بود.

خودرهبری
نویسنده: اندرو برایانت و آنا لورسیا کازان
مترجم: علیرضا ابوالفتحی
ناشر: دنیای اقتصاد، چاپ اول ۱۳۹۲
۲۳۲ صفحه، قیمت ۱۲۰۰۰ تومان

کتاب خود رهبری را الف با توصیف و توضیحات جدیدی معرفی کرد: زندگی کوتاه و فرصت‌ها محدود است. در صورت فراهم بودن شرایط و زمینه مناسب استعدادهای درونی انسان‌ها به فعلیت می‌رسد مانند هسته خرمایی که استعداد تبدیل شدن به درخت و میوه خرما را دارد. زندگی در واقع، فرصتی برای به ظهور رساندن استعدادهای انسانی و شکوفا شدن آن‌ها از طریق خودشناسی، خودسازی و خودرهبری است. در عصری زندگی می‌کنیم که فنّاوری و سبک‌های زندگی با سرعتی باورنکردنی دستخوش تغییر می‌شوند و انسان‌ها به این باور رسیده‌اند که باید با کشف و به‌روزرسانی توانایی‌هایشان، خود را آماده این تحولات و تغییرات کنند تا درنهایت موفق‌تر و مؤثرتر زندگی کنند و الهام‌بخش دیگران نیز باشند. چه‌بسا همین تحولات و تغییرات باعث اصلاح، ترقی و اعتبار یک کشور و مردمانش بشود. به همین علت است که در آموزه‌های دینی و اخلاقی همه ادیان به‌ویژه دین مبین اسلام بر موضوع خودشناسی و خودسازی و مفاهیمی ازین دست بسیار تأکید شده است. ما ایرانیان باید به این باور برسیم و بپذیریم که آنچه ما را در دریای پرتلاطم این روزها سالم به ساحل موفقیت و اقتدار می‌رساند تنها خودمان هستیم و درین راه چاره‌ای نیست مگر شناخت نقاط قوت و توانایی‌هایمان که خداوند در وجود انسان‌ها قرار داده و وظیفه ما کشف و استفاده صحیح از آن‌ها و در نتیجه آینده‌ای درخشان برای کشورمان است.

هدف این کتاب، ابتدا شناساندن راه صحیح زندگی و سپس برانگیختن مخاطب برای توجه و تعمق به درون است تا بر اساس اصول، روش‌ها، تمرین‌ها و پرسش‌های «مسیر محوری» که مطرح شده است، خود را با ارزش‌ها و باورهای درست زندگی تطبیق دهد و با اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، هر چه بیشتر به اهداف بلند خود نزدیک‌تر شود.

افراد خودرهبر، بر آنچه می‌توانند انجام دهند تمرکز می‌کنند تا بهترین باشند. آن‌ها این کار را بدین خاطر انجام نمی‌دهند که از دیگران پیشی بگیرند یا آنان را شکست دهند، بلکه فقط می‌خواهند بهترین کسی باشند که می‌توانند. درعین‌حال، از این‌که به دیگران نیز کمک کنند، احساس مفید بودن می‌کنند. فرد خودرهبر، خودخواه نیست، حتی وظایف خود نسبت به زندگی و اهداف دیگران را هم نادیده نمی‌گیرد بلکه همدلی، توجه و تلاش برای کمک به مردم را نیز سرلوحه کارش قرار می‌دهد.


  

رهبری با تکیه بر نقاط قوت

نویسندگان: تام راث و بری کانچی
ترجمه: سیامک دولتی و امیر کامکار
ناشر: دنیای اقتصاد، چاپ اول ۱۳۹۲
۲۴۸ صفحه، ۱۳۰۰۰ تومان


«رهبری با تکیه بر نقاط قوت» کتاب مدیریتی انتشارات دنیای اقتصاد است که الف برای توصیف آن نوشت: کتاب حاضر سه راه‌حل کلیدی برای اثربخشی بیشتر در رهبری به خوانندگان ارائه می‌کند: شناخت نقاط قوت خود و سرمایه‌گذاری بر روی نقاط قوت دیگران، جذب و بهره‌مند شدن از افرادی با نقاط قوت لازم و موردنظر گروه و درنهایت فهم و برآورده ساختن چهار نیاز اصلی کسانی که شما را به‌عنوان رهبر پذیرفته‌اند.

با خواندن این کتاب، نقل‌قول‌های دسته اولی از موفق‌ترین رهبران سازمانی در سال‌های اخیر - از مؤسس شرکت «تیچ فور آمریکا» گرفته تا مدیرعامل شرکت «ریتز کارلتون»- خواهید خواند. این افراد می‌گویند که چگونه نقاط قوت منحصربه‌فردشان موفقیت‌های چشمگیری برای آن‌ها به همراه داشته است. این کتاب که دربرگیرنده پژوهش‌های تازه و ایده‌های عملی است، نقشه راه جدیدی برای راهبری افراد به‌سوی آینده‌ای بهتر در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. کسانی که می‌خواهند سازمان، شرکت یا تیم خود را به بهترین نحو مدیریت و اداره نمایند، می‌توانند از رهنمودهای این کتاب برای شناخت نقاط قوت خود و دیگران استفاده نموده و با بهره‌گیری از این شناخت و بینش به بهترین شکل از توانمندی‌های موجود کارکنان خود که به‌طور معمول کمتر حق انتخابی در پذیرش و به‌کارگیری آن‌ها در مجموعه خود داشته‌اند استفاده نمایند. این کتاب، راهنمایی مفید و کاربردی برای بهره جستن از سرمایه‌های انسانی که ارزشمندترین دارایی‌های یک سازمان به شمار می‌روند، می‌باشد.

کتاب از چهار بخش تشکیل شده است:
بخش اول: سرمایه‌گذاری بر روی نقاط قوت خود
بخش دوم: بیشینه‌سازی توانمندی‌های تیم
بخش سوم: چرا افراد از رهبران خود پیروی می‌کنند؟
بخش چهارم: زمینه نقاط قوت/ رهبری با استفاده از نقاط قوت

«تام راث» که از مدیران موسسه گالوپ است، تاکنون دو کتاب پرفروش و موفق به رشته تحریر درآورده است با عناوین «سطل شما چقدر پر است؟» و «پنج نقطه قوت برتر خود را بشناسید» که مدت زمان زیادی پرفروش‌ترین کتاب در فهرست وال‌استریت ژورنال و بیزینس ویک بوده است. «بری کانچی» نویسنده دوم کتاب است که یک مشاور برجسته رهبری و مدیریت به شمار می‌آید. کانچی پیش از آنکه در لندن به سازمان گالوپ بپیوندد، مدیر یکی از سازمان‌های دولتی بود. در سال ۲۰۰۲ او تجارب گسترده و جهانی خود را به موسسه گالوپ آورد و هم‌اکنون مدیریت اجرایی این موسسه را بر عهده دارد.



رهبری ممتاز
۱۲ ویژگی آموختنی رهبران برجسته و موفق
نویسندگان: برایان تریسی و پیتر چی
مترجم: صالح سپهری فر
ناشر: دنیای اقتصاد، چاپ اول ۱۳۹۳
۲۶۴ صفحه، ۱۴۰۰۰ تومان

الف برای کتاب رهبری ممتازنوشت:  بزرگ‌ترین مانع در برابر خودانضباطی را باید تمایل طبیعی انسان به حرکت در مسیر راحت‌تر و به سمت کارهای زودبازده دانست. بیشتر مردم معمولاً به فکر یافتن سریع‌ترین و ساده‌ترین راه برای انجام کارها هستند و هیچ توجهی به نتایج ثانویه این قبیل اقدامات ندارند. تنها چیزی که می‌تواند در برابر این گرایش به فعالیت‌های زودبازده بایستد خودانضباطی و منش والا است که در این کتاب در مورد آن‌ها بحث شده است.

تبدیل شدن شما به یک رهبر موفق نیاز به نهادینه کردن ۱۲ ویژگی شخصیتی دارد که در این کتاب بررسی شده است. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از رهبری ممتاز و پیشتاز، شفافیت، کنترل، منش والا، شایستگی، رقابت‌جویی، خلاقیت، شجاعت، اهمیت به دیگران، مدیریت تغییر، تمرکز و رشد و پیشتازی فرد.

تقویت هر یک از ویژگی‌های بنیادین نیازمند تلاش و کوشش است. در ابتدای این مسیر باید کوشش بیشتری کرده و در بسیاری اوقات لازم است به ازای هر دو قدم به جلو، یک قدم به عقب برگشت؛ اما پس از اینکه هر یک از این ویژگی‌های اساسی تثبیت شد به شکل یک عادت خود را در زندگی شغلی و فردی نشان خواهد داد. خودانضباطی برای ادامه مسیر و قانع نشدن به لذت‌های آنی ضروری است. باید این نکته را به ذهن بسپاریم که موفقیت مستلزم انضباط و نهادینه‌سازی ویژگی‌های مشخص در موارد مختلف است.

نویسندگان کتاب که از اساتید برجسته مدیریت هستند برای نیل به موفقیت توصیه می‌کنند: چشم‌اندازی درازمدت برای خود ترسیم کنید، خودانضباطی را فراموش نکنید، ویژگی‌های مطلوب خود را تقویت کنید، ویژگی‌های جدید را در ذهن خود نهادینه کنید، ویژگی جدید خود را با قدرت آغاز کنید، در برابر وسوسه برای آسایش‌طلبی مقاومت کنید و ثبات قدم داشته باشید.

وقتی که ویژگی‌های لازم برای رهبری را در وجود خود تقویت و تثبیت کردید، به رهبری قدرتمند و کارآمد تبدیل می‌شوید، کارهای بیشتری انجام می‌دهید و در اموری که تلاش می‌کنید به توفیق بیشتری دست می‌یابید.